Marţi, Iulie 29, 2014

Comunica prin vestimentatie

Comunică prin vestimentaţie

O alta formă subtilă de comunicare nonverbală o reprezinta vestimentaţia, a cărei descifrare îţi poate fi de acum accesibilă.

Vestimentaţia indică starea de spirit şi personalitatea fiecăruia, astfel, o anumită vestimentaţie este specifică întâlnirilor profesionale şi o alta celor din viaţa personală. 

De asemenea, vestimentaţia "spune" foarte multe, despre felul de a fi, despre personalitate. Aici ne  referim în primul rând la poziţia socială şi la ocupaţia persoanei, existând anumite tipare sociale care trebuie respectate, inclusiv în vestimentaţie.

Codul vestimentar sau “limbajul” vestimentaţiei ne arată faptul că ne îmbrăcăm într-un anumit fel şi astfel trimitem mesaje către alţii si de asemenea percepem cum alţii sunt îmbrăcaţi şi astfel primim mesaje de la ei.

dreamstimefree_1246021
dreamstimefree_1969810

Simboluri ale puterii sociale influentând stima de sine a celor care le poartă, hainele sunt semne ale statutului social.

În viaţa de zi cu zi vestimentaţia joacă un rol important în percepţia persoanelor, chiar dacă tindem să fim de acord cu expresia “important este cum gândim şi nu cum ne îmbracăm”.

Culorile influenţează şi ele comunicarea. Culorile în cadrul vestimentaţiei au la bază informaţia simbolică pe care o trasmit şi depinde de cultura fiecarui individ în parte.

Ai auzit de managementul impresiei? Pentru orice manager gestionarea impresiei pe care subordonaţii şi-o formeză despre el este o condiţie importantă pentru succes. Pentru aceştia funcţionează zicala: îmbracă-te “cu autoritate” dacă vrei ca subordonaţii să “te urmeze”.

Nu uita că vestimentaţia tinde să fie un criteriu important de evaluare a angajaţilor în cadrul organizaţiilor.


În cadrul workshop-ului afli despre stilul business, stilul ceremonial sau stilul clasic. Devino smart sau casual în funcţie de situaţie.

Învaţă limbajul vestimentaţiei şi limbajul culorilor.

Prin puterea imaginii realizezi aprecierea şi respectul celorlalti. Obţii astfel influenţă şi autoritate.

design_vestimentar_03

Fii tu însăţi… 

DOAR IN 15 SEPTEMBRIE BENEFICIEZI DE ACEASTA OFERTA

30 LEI PENTRU UN WORKSHOP

Ofertă preţuri 4CAREER!


logo 4career

Recomandari

Parteneri:

cetificatmic.png
Număr afişări conţinut : 384787
banner_copyright_4c.png